onsdag 7 september 2011

Äppelbulgur

Det här är ett av mina höstmysigaste mellanmål och receptet kom till en gång när jag behövde ett hälsosamt mellanmål till ett skolarbete. Kombinationen kaneldoftande bulgur, krispigt höstäppel och rostade hasselnötter, ja det är ju bara en given succé! Gör ett rejält lass, förvara i kylskåp och plocka fram när det behövs snabbmellis. Jag har ofta med mig en burk äppelbulgur till jobb eller plugg.
För 2 personer
1 dl bulgur 
1½ tsk kanel
1 stort eller 2 små äpplen
1 näve hasselnötter efter behag
ev några russin.
Koka bulgurn enligt anvisning på paketet men krydda med kanel istället för salt. Låt svalna. Rosta hasselnötterna lätt i en stekpanna, gnugga bort skalet och hacka den grovt. Hacka också äpplet och blanda alltsamman i en vacker skål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar