tisdag 13 september 2011

Sundholms fisksoppa


Det här är det absolut bästa middagsrecpt jag har! Så otroligt gott, tycker både stor och liten - för att inte prata om hur gott det luktar i personalrummet när den får hänga med dit...
Recptet kommer från familjen Sundholm och de kom även på den fiffiga idén att mixa läskiga grönsaker så att de inte syns och skrämmer de små... Superfiffigt! Jag brukar behålla fisk, potatis och morötter hela för de går hem och så är det gott att ha lite att tugga på. Servera gärna med ett gott bröd eller partyknäcke.

Sundholms fisksoppa
1 liter vatten
2st fiskbuljongtärningar 6-7 potatisar
2 mörötter
ex. purjolök, ärtor, majs, diverse du har hemma
(Ellinor tar en halv påse frysta blandade grönsaker)
1 dl mellangrädde
400-500 g fisk, typ tork, flundra eller laxsalt, peppar, dill
Skala och hacka potatis och morötter, koka i 10 minuter. Tillsät lök och frysta grönsaker o låt koka tills grönsakerna är mjuka. Fiska upp de grönsaker du vill ha hela och mixa resten med en stavmixer. Lägg tillbaka dina hela grönsaker och fisken, delad i bitar.
Låt sjuda tills fisken är klar.

(Ps. Till två vuxna, två små barn och två matlådor räckte en halv sats alldeles utmärkt!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar